Σε ποιό πρόσωπο αντιστοιχεί ποια φράση ;
1) «..όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αποτελεσματική δικαιοσύνη.. συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων, αφού ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλά και των πολιτών στους θεσμούς εν γένει, μειώνοντας παράλληλα το κόστος που η καθυστέρηση στην απονομή της συνεπάγεται για όλους, ακόμη και για το ίδιο το Δημόσιο…»
2) «..η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας μπορεί να συμβάλει στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης της απονομής της Δικαιοσύνης, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση της επέκτασης της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης..»
3) «..δεν έχουμε μια λειτουργία της Δικαιοσύνης εν τω συνόλω η οποία να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Είναι το φωτάκι που ανάβει στους ξένους επενδυτές. Οι ξένοι που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα.. Δύο πράγματα κοιτάνε: Αν υπάρχει πολιτική σταθερότητα, και σε τι κατάσταση βρίσκεται η Δικαιοσύνη»
4) «..συναντήθηκαν η βούληση του Υπουργείου και η βούληση του δικηγορικού σώματος»
α. Γ. Φλωρίδης, Υπ. Δικαιοσύνης
β. Δ. Βερβεσός, πρόεδρος ΔΣΑ
γ. Εκπρόσωπος μεγάλης δικηγορικής εταιρείας
δ. Ολομέλεια δικηγορικών συλλόγων
Η άσκηση είναι δύσκολη !
Βοήθεια του κοινού:
Η κυβέρνηση της ΝΔ ήδη από την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου για το δικαστικό Χάρτη, αποδεικνύει ότι πρόκειται για ένα ακόμα νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του κεφαλαίου, για μια δικαιοσύνη που θα “επιταχυνθεί” και θα “βελτιστοποιηθεί” πρωτίστως για τους μεγάλους ομίλους, σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Επιβεβαιώνει επίσης ότι αποτελεί “προαπαιτούμενο” του Ταμείου Ανάκαμψης και της ΕΕ, προεξοφλώντας τη συμφωνία με την ουσία του νομοσχεδίου, παρά επιμέρους διαφορές, από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και όλα τα κόμματα που υποκλίνονται στην ΕΕ και τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις της.
Οι δικηγορικές εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους αφού δεν έχουν σταματημό τα «δωράκια» της κυβέρνησης προς αυτές:
Μετά το φορολογικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβρη με τις τεράστιες φοροαπαλλαγές και τα προνόμια για τις εταιρείες από τη μια και το χαράτσωμα και ξεζούμισμα της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με χαμηλά εισοδήματα και των μισθωτών δικηγόρων από την άλλη..
Μετά το νομοσχέδιο μεταφοράς δικηγορικής ύλης στους δικηγόρους, δηλαδή στις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες που διαθέτουν υποδομές και πολυάριθμό, φτηνό επιστημονικό δυναμικό για να μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις αυτές..
..Έρχεται και το νομοσχέδιο για το νέο «Δικαστικό Χάρτη» που αποτελεί όπως διατυμπανίζουν «τολμηρή τομή» για την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης. Και για να μην υπάρχουν τυχόν παρερμηνείες ή και παρεξηγήσεις για το ποια δικαιοσύνη τους απασχολεί οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων δικηγορικών εταιρειών φροντίζουν μέσα από πρόσφατη συνέντευξη τους να το αποσαφηνίσουν πλήρως: μια δικαιοσύνης που «συμβάλλει στην προσέλκυση επενδύσεων, αφού ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών» για αυτό σύμφωνα με αυτούς χρειάζεται, «μια πραγματική και χωρίς προκαταλήψεις συζήτηση.. στην απονομή της δικαιοσύνης.. λεπτομερής και αναλυτική αποτύπωση και κοστολόγηση των πραγματικών αναγκών». Ενώ στα ίδια πλαίσια ομολογούν κυνικά ότι «είναι σπατάλη πόρων να υπάρχουν περισσότερα πρωτοδικεία στην ίδια περιφερειακή ενότητα» !
Μαζί τους τα γνωστά «κολλητήρια», η Ολομέλεια και οι ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους με το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο, προβάλλοντας ως «πρόβλημα» μόνο την κατάτμηση του Πρωτοδικείου. Ψάχνουν άλλοθι για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν για το ξέπλυμα της κυβερνητικής πολιτικής, τη στήριξη των συμφερόντων των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών, το ξεπούλημα των αγώνων εκατοντάδων συναδέλφων όλο το προηγούμενο διάστημα.
Τους γυρνάμε την πλάτη! Παραμερίζουμε τα εμπόδια, οργανώνουμε τον αγώνα για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.
Για την ιστορία, η σωστή απάντηση: 1-γ, 2-δ, 3-α, 4-β
Βέβαια, η αντιστοίχιση θα μπορούσε ωστόσο να έχει πολλές διαφορετικές εκδοχές, με την απάντηση τελικά να μοιάζει ως εξής: